Cena od: 105 PLN
Komunia nad samym morzem
- Wyśmienite menu
- Elegancka oprawa sali
- Wyjątkowe położenie
Pierwsza Komunia Święta to bardzo ważne wydarzenie w życiu każdego młodego człowieka. Pozwól, że zajmiemy się profesjonalną organizacją tej uroczystości.
Menu do wyboru:
Propozycja I - w cenie 105 zł/ os.
Poczęstunek od szefa kuchni w formie czekadełka
Przystawka:
Gravlax z łososia z sałatką z wiosennych ogórków
Zupa:
Kremowa zupa z selera z wanilią i palonym masłem anyżowym
Danie główne do wyboru:
Konfitowane udko z kaczki na kremowych ziemniakach z wiosenną sałatką z botwinki
i sosem malinowym
Lub
Filet z dorsza na młodym porze z małżami i wiosennymi pomidorkami w sosie maślanym
Deser:
Domowe browne bakaliowe z gorzkiej czekolady z konfiturą rabarbarowo malinową.
Napoje:
kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe
Propozycja II - w cenie 115 zł/ os.:
Poczęstunek od szefa kuchni w formie czekadełka
Zupa serwowana:
Tradycyjny rosół drobiowy z domowym makaronem,
gotowaną marchewką i świeżą natką pietruszki
Dania główne w stole:
Tradycyjne zrazy wołowe z sosem pieczeniowym na suszonych grzybach
De volaile z masłem i natką pietruszki
Pieczony filet z dorsza ze świeżymi ziołami i oliwą pietruszkową
Dodatki:
Gotowane ziemniaki z świeżym koprem
Palona kasza gryczana z cebula i wędzonym boczkiem
Gotowane młode warzywa z masłem migdałowym
Tradycyjne buraczki zasmażane z jabłkiem i cebulką
Mix świeżych sałat i ziół z oliwami smakowymi
Surówka z młodej kapusty i marchewki z koperkiem
Deser serwowany:
Domowy sernik z bezą na musie truskawkowym
Napoje:
kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe
Propozycja III - w cenie 115 zł/ os.:
Poczęstunek od szefa kuchni w formie czekadełka
Zupa serwowana:
Domowa zupa pomidorowa z makaronem własnej produkcji
i młodymi warzywami
Dania główne w stole:
Tradycyjny panierowany schab wieprzowy
Smażony filet z pstrąga z oliwami smakowymi
Pieczona kaczka z jabłkiem i tymiankiem z sosem żurawinowym
Dodatki:
Ziemniaki tłuczone z kwaśną śmietaną i świeżym koprem
Młode ziemniaki pieczone z ziołami
Groszek z marchewką i młodą cebulką
Młoda kapusta na krótko z świeżym koprem i wędzonym boczkiem
Mix sałat z nowalikami i sosem z octu cherry
Surówka z młodej marchwi i jabłka
Deser serwowany:
Tradycyjna domowa szarlotka z lodami waniliowymi i świeżą miętą
Napoje:
kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe
Bufet zakąskowy zimny - 85 zł/ os.
Deska wędlin i mięs pieczonych z regionalnymi kiełbasami i domowymi marynatami
Śledzie marynowane z musem z selera i sałatką z roszponki
Mini sałatka z pomidorów cherry, mozzarelli i świeżej bazylii
Domowy pasztet wieprzowy pieczony w cieście francuskim z sosem cumberland
Sałata z nowalijkami i wędzonym pstrągiem
Vol au venty z pastą z wędzonego łososia i świeżym szczypiorkiem
Deska serów pleśniowych, wędzonych i żółtych
Pieczywo / masło/margaryna w stole
Bufet słodki - 35 zł/ os.
3 rodzaje ciasta domowego wypieku
Świeże owoce